Coatings

Logo Brüning Technische Coatings B.V.

Brüning Coatings is gespecialiseerd in het aanbrengen van Technische Functionele Coatings op kleine en middelgrote onderdelen in kleine series, grote series en massa productie. Vaak worden coatings aangebracht voor de kleur maar bij Brüning Coatings is de voornaamste reden om een extra eigenschap toe te voegen aan het te coaten onderdeel. Dit kan zowel op metaallegeringen als elastomeren, rubberartikelen in de volksmond.

Het coaten van producten valt onder oppervlaktebehandeling. Dit omdat er een extra laag wordt aangebracht aan het oppervlak.  Er zijn verschillende soorten coatings, die op verschillende manieren worden aangebracht. Bij Brüning Coatings wordt er op 2 verschillende manieren coatings aangebracht. Namelijk het natlakken en het poeder coaten. Iedere manier heeft zo zijn voor en nadelen. De keuze van welke manier gebruikt wordt is afhankelijk van het product, van de eisen die er aan gesteld worden en de praktische realiseerbaarheid.

Corrosiewering, absorberen van trillingen en geluid, elektrische isolatie, chemische resistentie, anti-aanhechting, lage wrijving, kleur, slijtagewering, zijn zo maar een aantal eigenschappen die wij voor u kunnen bereiken middels onze coatings. Voor rubber producten is het verlagen van de wrijvingscoëfficiënt een vaak voorkomende eigenschap die wij kunnen realiseren.

Een aantal veel ingezette coatings zetten wij hier voor u op een rijtje. Dit geeft u al een idee wat er voor uw product mogelijk is. Vaak is het zo dat de optimale oplossing, de optimale laagdikte, etc. pas worden gevonden als er een serie monsters is gemaakt die u zelf in uw eigen toepassing kunt uittesten.

Hier een overzicht van al onze coatings

Per soort kunt u verder klikken

Print Friendly, PDF & Email